תודותינו לאנשים הנפלאים והנדירים המקדשים מזמנם החופשי לפעילות המעדון, לספוסנרים ובייחוד לחברת צים וחברת קורל.

הכשרת שייטים

מרבית השייטים הצעירים נחשפים לתחום השייט דרך אחד מקורסי הקיץ המתקיימים במועדון, בשיתופה ועידודה של עיריית חיפה, וחלקם מגיעים בשיטת החבר מביא חבר.
כל שייט כזה, מתחיל את דרכו בסירת ה"אופטימיסט פלסטיק". סירה זו, הינה מותאמת במיוחד ללימוד עקרונות השייט הבסיסיים. היותה של סירה זו יציבה וגמישה במיוחד, עוזרים לשייטים המתחילים ללמוד בבטחה את יסודות שייט המפרשיות בים ואף להתנסות בתחרויות ארציות.
לאחר הוכחת שליטה טובה ביסודות, עוברים השייטים הצעירים לשוט בסירת ה"אופטימיסט הבינלאומי". סירה קומפקטית זו מכילה את כל המרכיבים של סירת מפרש מודרנית.

האימונים בדגם האופטימיסט הבינ"ל כוללים הכרה ושליטה בכל ההיבטים של שייט מפרשיות תחרותי: מפרשנות, ניהוג הסירה, התנהגות הרוח וכוחות העילוי הפועלים על הסירה ועוד. בנוסף, כוללת ההכשרה עקרונות בטקטיקה ובאסטרטגיה של שייט תחרותי כגון: תכנון מסלול, זיהוי שינויי כיוון ועוצמת רוח, זינוק, הסתרת רוח, עקיפת מצוף, כללי חוקת השייט ועוד.
שלב זה הינו קפיצת מדרגה בתהליך ההכשרה של השייטים, שבו הם עוברים מאווירה של "חוג אחה"צ" למסגרת פעילות של ספורט תחרותי. פעילות זו כוללת אימונים אינטנסיביים יותר והשתתפות בתחרויות רבות, כולל תחרויות בינלאומיות בחו"ל. השייטים המובילים בארץ זוכים לייצג את המדינה כחלק מהנבחרת הלאומית באליפויות אירופה ועולם. השלב הבא בהכשרת שייט תחרותי הוא המעבר לדגמים המתקדמים יותר: סירת ה"לייזר" בתחום סירות היחיד (4.7, רדיאל וסטנדרט) וה-"420″ ולאחריה ה-"470″ בקטגורית המפרשיות הזוגיות.
כאן כבר מדובר בספורט מקצועי לכל עניין ודבר. השייטים בשלבים הללו מתמודדים עם עומס אימונים ותחרויות מוגבר, כאשר בשיא העונה הם משתתפים בתחרות כל שבוע או שבועיים, כולל תחרויות כדוגמת Europa Cup בחו"ל. מעבר לאימונים הרגילים והתחרויות, הכשרתם של שייטים אלו כוללת מחנות אימונים עם מאמנים מובילים מחו"ל, אימונים מנטליים (פסיכולוג ספורט) לשייטים ולמאמנים, חדר כושר, ושיעורי תאוריה מתקדמים.
לחילופין, עבור מי שמעדיפים את תחום גלישת הרוח, לאחר היכרות קצרה עם יסודות השייט באופטימיסט פלסטיק, מתחילים לגלוש על גלשן מדגם "אחיד", ולאחריו במסלול הכשרה דומה למתואר למעלה, אך מותאם לגלשנים, דרך דגמי ה-BIC ולבסוף דגם ה-RSX (ניל פרייד) האולימפי.

מועדון שייט חיפה

אופטימיסט

מתוכנן לשייטים בין 23-55 קילוגרם, האופטימיסט נהפך למפעל עולמי ביצור שייטים מתחילים. שייטי אופטימיסט לומדים את השליטה הבסיסית בסירה כמו כיוון מפרש וניווט ההכרחיים להמשך בשייט. גוף הסירה מספק תחושת ביטחון לשייט המתחיל עקב צורתו השטוחה והיציבה. עם מפרש פשוט והרבה הנאה ,האופטימיסט נהפכה לבחירה הראשונה של שייטים צעירים בעולם.

ליזר 4.7 ורדיאל

כל שצריך להפוך לייזר סטאנדרט ל-4.7 או לרדיאל זה מפרש ותורן תחתון מתאימים. ה-4.7 היא הסירה המושלמת לשייטים בודדים קטנים או נוער אשר רוצים להתחיל בלייזר סטנדארט אך עדיין אינם גדולים מספיק לסירה. ה-4.7 והרדיאל משתמשות באותו גוף סירה חרב והגה של הסטנדארט אך בתורן תחתון קצר יותר וכמו כן מפרש מוקטן. לסירה יש את כל הביצועים המאפיינים של הסטנדארט רק עם פחות כוח מפרש. הרדיאל הינו הדגם האולימפי לנשים ודגם ביניים לגברים.

024

ל 420 ישנם שני מפרשים, האחד חלוץ והשני ראשי. הסירה מותאמת לצוות של שניים כאשר לכל אחד יש את תפקידו. האחד נקרא הגאי והשני נקרא איש צוות. ההגאי אוחז בידית ההגה ושולט בכיוון המפרש הראשי , ולעומתו האיש צוות, שולט בכיוון החלוץ ומאזן את הסירה ע"י טרפזים . כמו כן איש הצוות שולט במפרש נוסף "ספיניקר" בשייט בזויות כהות. תווך הגילאים ב420 רחב מאוד. מי שקטן מגיל 18 נחשב נוער, ומעל בוגרים.

ליזר

הליזר סטנדארט היא הסירה לאדם אחד הפופולרית ביותר בעולם. נוסף להיותו דגם פופולרי מאוד , דגם זה הוא אחד מ11 הדגמים האולימפיים בשייט עד היום, נבנו מעל 180000 סירות ,ולכן הסירה נחשבת למובילה בתחום הסירות לאדם אחד. הלייזר נבנתה על פילוסופיה שהשייט מנצח תחרות ולא הסירה. כל לייזר בעולם זהה אחת לשניה. חוקי דגם נוקשים מבטיחים שהשייט ולא הציוד ,יעשו את ההבדל. שייט תחרותי בלייזר הוא המבחן האולטימטיבי לרמת השייט.

074

ה470 מצוידת במפרש ספינקר וטרפז ההופכים את השייט לעבודת צוות. ה470 אינה קשה, אך על מנת להיות תחרותי , הכל צריך להיות מקצועי ומושלם. הסירה דורשת טכניקה מושלמת היות והפרשי המהירות בין הסירות קטנים והציים גדולים. על מנת לשוט ב470 דרוש מצב בריאותי טוב , חוזק אינו הכרחי. הצוות התחרותי שוקל בין 110-145 קילוגרם. ובדה זאת הופכת את הסירה לאידיאלית להפלגה לגברים ולנשים כאחד. חוקי הדגם קשים ומחמירים מאוד, האוסרים על חומרים וציוד שונה להורדת המחיר של הסירה. המטרה העיקרים היא לאפשר ציוד ואבזור שונה אשר יתאים לצוותים בעלי משקל ומאפיינים שונים.

גלשן הרוח

גלשן הרוח הוא אחד מכלי השיט הפופולריים בעולם: נייד, קל ונגיש. עם זאת מדובר בענף מאתגר: על הגולש לשלוט ברוח, לפלס את דרכו בגלים, ולשמור על שיווי משקל בעת ובעונה אחת. במועדון השייט נלמדת גלישת רוח תחרותית, שבה הדגש הוא על מהירות. בזכות השילוב בין מפרש גדול ומשקל מינימלי מגיע הגלשן למהירויות גבוהות במיוחד. המתחילים גולשים במפרש בגודל 2.5 מ"ר ובהדרגה מתקדמים עד לגדלים האולימפיים: 9.5 מ"ר לגברים ו-8.5 מ"ר לנשים.